Outlaw

Brand Story

Outlaw Brewing is an award winning Thai craft brewery focused on producing some of the best American style ales in Asia. Founded by Mike Roberts. A canadian brewer who move to Thailand.

Before founding Outlaw Brewing in 2015, Mike became interested in home brewing while a university student. It was around 1990 when both home brewing and craft beer were in their infancy. While living in Canada, Mike earned his Bachelor of Science and worked as a molecular biologist at Canada’s premier research institute (National Research Council) where he studied bacterial genetics. Many late nights were spent in a laboratory culturing bacteria in flasks full of media – a task very similar to adding yeast to wort. What was once a hobby eventually led to a career in brewing as interest in craft beer exploded all over the world.

Outlaw Brewing began in the back of an ice cream shop. Mike and his wife opened in Loei around October 2015. With a pink, blue and white decor, it wasn’t an instant hit on the craft beer scene. Students of the local college would sit eating waffles and ice cream next to tables of guys drinking IPA. It wasn’t long before word got around town and beer sales quickly surpassed dessert sales. The boxes of ice cream were buried under a growing stock of hops stored in the freezer.

Around May 2016 the ice cream was gone and the shop was renovated into what is now Outlaw Brewing. Flying under the radar for almost a year with no shop sign whatsoever, Outlaw established a following around Thailand with their high quality IPAs – a small, loyal group of beer lovers who appreciate hand crafted beer.

As volume increased the inevitable step of contract brewing was planned. Outlaw’s first legal batch (3500L) was brewed at Kingdom Breweries in Phnom Penh, Cambodia in May 2017. Mosaic IPA was followed up with two more IPAs – Gateway IPA and Showdown IPA. Stay tuned for plenty more Outlaw labels to come!

Beer List

Outlaw :: Dark Horse Stout

เบียร์ดำสเตาท์ที่ให้คาร์แร็คเตอร์ของกาแฟและช็อคโกแล็ตที่ชัดเจน กลิ่นโทนกาแฟและช็อคโกแล็ตนั้น เกิดจากการใช้ Black malt และข้าวบาร์เลย์คั่วเป็นวัตถุดิบ

Outlaw :: Son of Beast DIPA

เบียร์สไตล์ Double IPA ที่มีค่าความขมถึง 90 IBU รสเข้มเพราะใช้ฮ็อปส์จำนวนมาก เป็นเบียร์ที่มีกลิ่นโทนซิตรัสจากฮ็อสป์สายพันธุ์อเมริกัน

Outlaw :: Showdown IPA

เบียร์ที่ได้รับแรงบันดาลใจมาจาก เบียร์ IPA แถบ Pacific Northwest ที่เน้นกลิ่นยางสน และซิตรัส ให้กลิ่นฮ็อปส์ที่หนักหน่วง และแอลกอฮอลล์สูง

Outlaw :: Gateway IPA

เบียร์ IPA บอดี้บาง ดื่มง่าย ให้กลิ่นโทนผลไม้โดยเฉพาะกลิ่นคล้ายเสาวรสที่เกิดการฮ็อปส์สายพันธุ์ออสเตรเลียที่ชื่อว่า “กาแล็คซี่”

Outlaw :: Westcoast Pale Ale

เบียร์เพลเอลที่ใช้คาร์แร็คเตอร์ของฮ็อปส์นำ ใช้ฮ็อปส์สายพันธุ์อเมริกันดั้งเดิม ให้กลิ่นโทนซิตรัสและดอกไม้

Outlaw :: Mosaic IPA

เบียร์ที่ใช้ฮ็อปส์ “โมเสค” เพียงตัวเดียว ฮ็อปส์ตัวนี้เป็นที่นิยมมาก เบียร์ให้กลิ่นโทนผลไม้เขตร้อน สับปะรด มะม่วง

บันทึกที่เกี่ยวข้อง

Published by Jane Love Beer

สาวลาววัยใส หัวใจชอบเบียร์... แต่ถ้าพี่ๆคนอ่านอยากเป็น my dear ก็อย่าลืมติดตาม blog ของเจนด้วยนะค๊าาาาา >////<"

Design a site like this with WordPress.com
Get started